ראשי » פינת המומחים » מדריך לרכישת צמיד טניס יהלומים
עודכן בתאריך: 28.05.2024. זמן קריאה: 3 דקות.
מדריך לרכישת צמיד טניס משובץ יהלומים?
לפני הכל, בוודאי הנכם סקרנים לדעת את מקור השם צמיד טניס?
ובכן, השם הניתן הינו מיקרי לחלוטין, היה זה כאשר שחקנית טניס מפורסמת איבדה את צמיד היהלומים שלה במהלך משחק מתוקשר, כאשר הכל עדים לדרמה ולחיפושים. איננו יודעים אם לסיפור זה היה גם הפי אנד או לא, אך מה שבטוח, מני אז נקרא שמו צמיד טניס.
צמיד טניס יהלומים, נכנס כל כך עמוק לחיינו, ונחשב היום כפריט חובה אינטגרלי באוסף התכשיטים הנשי.
מהו צמיד טניס יהלומים?
צמיד חוליות מורכב, העשוי זהב לבן או צהוב בדרגת טוהר 14 קרט או 18 קרט, המשובץ בשורת יהלומים צמודה ואחידה, בקוטר ומשקל זהים, היוצרים שורה סימטרית, נוצצת ומרהיבה.
אורך צמיד טניס סטנדרטי 18 ס”מ. באם נדרשת התאמה למידת מפרק היד, ניתן לבצעה לאחר הרכישה, כאשר מקובל להשאיר את החוליות המוסרות בידי הלקוח, לצורך אופציית הארכה עתידית.
כדאי להקפיד שלצמיד יהיה בנוסף למנעול הסוגר הפנימי, גם מנעול סוגר חיצוני, לתוספת בטיחות והגנה מנפילה ואובדן.
כמה עולה צמיד טניס יהלומים?
הפרמטר הכי מכריע בעלות הצמיד, הוא כמובן, משקל היהלומים הכולל המשובץ בו.
יחידת המשקל ביהלומים נקראת קרט. 1 קרט = 100 נקודות. (0.2 גרם)
התחשיב מתבצע כך: יש לוודא את משקל יחידת אבן X סך היהלומים המשובצים = משקל יהלומים כולל.
משקל האבן הבודדת אפשר שתתחיל מ-2 נקודות ומעלה, כאשר הגדלים המסחריים נעים בין 10 – 3 נקודות.
ישנם כל מיני טריקים לשיבוץ אבנים קטנות בדר”כ 2 – 1 נקודות, בתוך חוליות בתי אבן גדולים, ולגרום בכך לאשליית גודל, ומצד שני לשמור על רמות מחיר נמוכות יחסית.
כאמור, ככל שסך משקל היהלומים המשובץ גבוה, כך מחירו ינסוק בהתאם.
הפרמטרים החשובים הבאים:
צבע: יהלום חסר צבע (שקוף כמו מים) מקבל בסולם דירוג הצבע את האות “D” ונחשב כדירוג הגבוה והיקר ביותר. ככל שגוון הצבע נהיה צהבהב יותר הוא מקבל בתורו סיווג אות נמוכה יותר ומחירו יורד.
הצבעים המומלצים והפופולריים הם מאותיות “I” ומעלה, וכאשר המדובר מתחת לזה ניתן כבר להבחין בצבע האבן בעין חשופה ובתנאי רחוב, מה שמוזיל את מחיר האבן.
בדיקת הצבע, נעשית בנייר צבע לבן ייעודי, ותחת אור פלורוסנט לבן. אזור הבודק חייב להיות נקי וחף מצבעים מטעים. ישנה גם חשיבות לרעננות עיני הבודק, ולזמני הבדיקה.
צבעים D עד I, אינם ניתנים לאבחנה ב”תנאי רחוב” רגילים, אלא אך ורק בתנאים המתוארים לעיל.
מבחינה גמולוגית, בבדיקת ומיון כמויות יהלומים קטנים, נהוג לסווג את הסחורה לקבוצות צבע:
Collection (D-F), White (G-I), Com.White (I-J) ועוד.
ניקיון: היהלום במצבו הטבעי, לרוב מלווה בתכלילים פנימיים או חיצוניים שהתהוו במהלך היווצרות היהלום תחת לחצים אדירים במעמקי האדמה. קבוצת ה-VVS מסמלת ניקיון מירבי, ונחשבת כיקרה ביותר. לא בהכרח מסחרית. הקבוצה הבאה ה- VS מסמלת גם היא ניקיון גבוה, וקבוצת ה-SI המסמלת ניקיון טוב ובדרך כלל אינה ניתנת לזיהוי בעין חשופה ללא זכוכית מגדלת. ישנה עוד קבוצה בתחתית הרשימה הנקראת “I” אשר בה הפגמים כבר נראים בעין חשופה ולפעמים גם בתנאי רחוב, וככזו היא תחשב כקבוצה הזולה ביותר.
הניקיונות המומלצים על ידינו מ-“I1” ומעלה ועד ל-“VS2” למהדרין.
בדיקת הניקיון נעשית ע”י ה“לופה” הלא היא זכוכית המגדלת, כלי העבודה העיקרי של הגמולוג, בהגדלה X10 בלבד.
שלב רביעי ואחרון באפיון היהלום, הוא – ציון הליטוש: כמובן, מה שעושה את ההבדל בעיני המתבונן, בין זכוכית, ליהלום הוא בעיקר הליטוש הנכון והפורפורציונלי אשר גורם למיקסום יציאת קרני האור מפני שטח היהלום, וניצנוציו המרהיבים בשלל גוונים.
ציון ליטוש נכון וראוי הוא “Very Good” ומעלה.
להלן כמה תובנות שיעזרו לכם להבין את כוחות השוק.
דיברנו על סולם דירוג צבע וניקיון, שימו לב, בחלק גדול מהמעבדות בארץ מונפקות תעודות גמולוגיות אשר הדירוג הנכתב בהן, הוא בגדר המלצה בלבד, ואין ביניהן לבין סולם הדירוג הבינ”ל ולא כלום. שמות המעבדות ידועות לעוסקים בענף, והן משמשות כמקדמי מכירות מול ציבור גדול של לקוחות תמים ונאיבי.
ישנם לצערנו, לא מעט “תעודות גמולוגיות” הידועות בענף, המשמשות כחותמת גומי, ומשדרגות כלפי מעלה בסיווגי צבע, ניקיון, ועבודה. ומטרתן היחידה לעזור במכירת התכשיט “בכל מחיר”.
מה כדאי לקנות, יהלומים טבעיים או יהלומי מעבדה?
כיום, כשהשוק מוצף ביהלומי מעבדה המיוצרים בידי אדם באיכות גבוהה ובעלויות נמוכות יחסית ליהלומים הטבעיים. השאלה מאוד רלוונטית. ננסה להתייחס ולהדגיש מספר נקודות.
קודם כל, אכן, יהלומי מעבדה באיכות טובה, מחקים באופן מושלם את אחיותיהן הטבעיות. ובעלויות הפקה נמוכות. וזאת הסיבה המרכזית לתפוצתן המירבית. (לקריאת מאמר יהלומי טבע VS יהלומי מעבדה)
עם זאת, כניסתם המהירה של יהלומי המעבדה לתעשיית התכשיטים גרמה יותר מאי פעם לבידול ומיתוג היהלומים הטבעיים ואף להתייקרותם במידה מסוימת, ונראה ששתי המגמות יתחזקו במקביל תוך התמקדות בקהלי יעד שונים.
הערה חשובה: מבחינה גמולוגית, יהלומי המעבדה מסווגים וממוינים באופן זהה לחלוטין ליהלומים הטבעיים, כאשר השוני הוא כמובן בתמחור הסופי.
שורת סיכום: הקפידו לקבל את המסמכים הבאים:
- חשבונית מס / קבלה. (החוק מחייב פירוט רכיבי התכשיט גם בחשבונית)
- כתב תנאי שירות ואחריות.
- תעודת תכשיט חתומה ע”י גמולוג מוסמך, המפרטת את כל רכיבי התכשיט ובנוסף כוללת התייחסות מפורטת, במידה וישנם עוד אבנים קטנות המשובצות בתכשיט.
תעודת תכשיט זו בנוסף לשקיפות המקסימלית שהיא נותנת, היא חשובה בעיקר גם לחברת הביטוח.
מספר מילים לגבי חשיבות ביטוח תכשיטים ובפרט צמידי טניס בשל ערכם הרב.
תכשיטים בדרך כלל, מככבים בתביעות ביטוח בשל אובדן או גניבה.
(הוסיפו לכך, שתכשיטים הן מסוג הפריטים שמאוד קשה להתרגל בלעדיהן, וחסרונן משפיע לרעה על המצב רוח האישי והכללי)
בפוליסות תכולת דירה, בדרך כלל יש 10% עבור תכשיטים, כך שאפשר לצרפן לפוליסה ללא תשלום נוסף.
בכל מקרה עלות הפוליסה היא זניחה ביחס לשקט הנפשי.